Home page‎ > ‎Limuzina i automobile‎ > ‎

Alfa Romeo 4c

To coupé superautomobila proizvedene talijanski proizvođača automobila Alfa Romeo 2013.
To je predstavljena u svjetskoj premijeri u mreži, u očekivanju malo svjetske premijere na Ženevskom sajmu automobila u ožujku 2013. godine, a nakon toga talijanski debi na Salone del Mobile u Milanu, u travnju iste godine. Unatoč tome što je automobil marke Alfa Romeo, proizvodnja je uredio Maserati (drugi proizvođač automobila Fiat SpA) u svojoj tvornici u Modeni.
Tijelo je u cijelosti izrađen od kompozitnog materijala tipa SMC (u ovom slučaju poliestera ojačan staklenim vlaknima koja ima specifičnu masu od 1,5 g / cm³ odnosu na 2,7 g / cm³ aluminija) niske gustoće i velike otpor. Upotreba ovog materijala daje prednosti u pogledu smanjenja težine (50% u odnosu na lake legure).
Potraga za lakoće tada nosio na tijelu tako i na okvir: su odbojnici izrađen od poliuretanske injekcije (komercijalno poznat kao PUR-RIM), koji omogućuje smanjenje težine od oko 20% u odnosu na tradicionalne odbojnik. Naočale su tanji od 10% i 15% lakši od tradicionalnih;vjetrobransko staklo je često samo četiri milimetra.
Vozilo je opremljeno s motora u-line četiri-cilindarski Otto ciklus, turbo izravnog ubrizgavanja goriva, opremljen faze mjenjača; je u potpunosti izgrađena u lake legure, tako da sadrži utege, a smještena je u središnjem položaju-poprečno straga.Pomak je 1750 cc, pruža maksimalnu snagu od 241 KS, za maksimalni okretni moment od 350 N · MDI koji 80% su već dostupne na 1700 okr / min; To jamči, prema podacima koje je u kuću, preko 255 km / h maksimalne brzine i ubrzanja 0-100 km / h za 4,5 sekundi.
Prijenos barata s automatske mjenjače suho Alfa Romeo TCTgestibile u sekvencijalnom načinu rada, a za koje se očekuje da će pokrenuti upravljačku funkciju. Traction je natrag i upravljanje putem poluge ručne Alfa Romeo DNA.Motor - isti koji velikoga Giulietta Quadrifoglio Verde - ovdje je u cijelosti izrađen od aluminija, materijala koji omogućava agregat + mjenjač zadržati težinu do 135 kg, 24 manje nego što je jedinica montirana na limuzina